![evde-kuru-yufka-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/12/evde-kuru-yufka-2.jpg)
Konutta Kuru Yufka Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Un
Konutta Kuru Yufka Tanımı Yapılışı
- Ben içine yarım çay kaşığı tuz atın suyu karıştırın az tuzluysa biraz tuzunu atın fazlaysa su ekleye bilirsiniz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz suyun üzerine unu ekleyin.
- Ne kadar isterse su ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde hamur kesimleri alıp yumaklıyoruz .
- Bir tepsiye dizip üzerini kapatıyoruz tek tek unla ince bir halde açıyoruz.
- İster tavada ister sac kavurma yaptığınız sac varsa onu aksi çevirip onda kızartıyoruz .
- Tepsinin altına sofra bezi koyup üzerine yufkaları koyuyoruz havadar bir yere koyuyoruz .
- Canınız yufka istediğinde bir tabak su alıp yufkayı alıp elinizle üzerine su sıçrayıp gerili önlü sofra bezinin ortasında beklerseniz yemeye hazır olur şimdiden afiyet olsun ????.