Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Kuru Yufka

Evde Kuru Yufka
0
93

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde-kuru-yufka-2.jpg

Konutta Kuru Yufka Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Un

Konutta Kuru Yufka Tanımı Yapılışı

  1. Ben içine yarım çay kaşığı tuz atın suyu karıştırın az tuzluysa biraz tuzunu atın fazlaysa su ekleye bilirsiniz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz suyun üzerine unu ekleyin.
  2. Ne kadar isterse su ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamur kesimleri alıp yumaklıyoruz .
  4. Bir tepsiye dizip üzerini kapatıyoruz tek tek unla ince bir halde açıyoruz.
  5. İster tavada ister sac kavurma yaptığınız sac varsa onu aksi çevirip onda kızartıyoruz .
  6. Tepsinin altına sofra bezi koyup üzerine yufkaları koyuyoruz havadar bir yere koyuyoruz .
  7. Canınız yufka istediğinde bir tabak su alıp yufkayı alıp elinizle üzerine su sıçrayıp gerili önlü sofra bezinin ortasında beklerseniz yemeye hazır olur şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,110Kullanıcılar
ahmet5657Son üye
Üst Alt