
Meskende Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
- 5-6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2,5 bardak su (suyu göz kararı ayarlamamız lazım)
- 400 gram kıyma (orta yağlı)
- 7-8 kısım yeşil sarımsak
- 1 bağ maydanoz
- 2 domates
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 kaşık karışık salça (biber ve domates salçası)
- 1 ‘er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber (damat tadınıza nazaran artırıp azalta bilirsiniz)
- 1 küçük fincan sıvı yağ
Konutta Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur mayalanması için evvelce yoğururuz. Un maya ve tuzu karıştırıp azar azar su veriyoruz yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve bir köşede mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için sebzelerin hepsini robotta çekiyoruz şayet konutta zırh bıçağı varsa zırhlaya bilirsiniz.
- Çekilen sebzelere kıymayı, salçayı, yağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz biraz cıvık bir harç olacağı içim yarım çay bardağı kadar su koyabilirsiniz.
- Hamurları küçük bezeler haline getirip açmak içim hazırlıyoruz. İncecik açtığımız hamuru un serperlermiş servis tabağı üzerine alıp üzerine iç harcını yayıyoruz (not: tabağa un serpmemişim nedeni pişireceğiniz tavaya rahatça geçmesi için zira iç harcı koyunca hamuru kaldırmak güç oluyor)
- Sırayla tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz tabi birinci bezeden itibaren bir taraftan tava da yahut tost makinasında pişiriyoruz.
- Ben birazını tavada kısık ateşte pişirdim, birazını tost makinasında pişirdim.
- Tost makinasında pişirirken ortaya çatal vs şeyler koyun ki üst kısım kıymaya yapışmasın yahut yağlı kağıt serip ortasında pişirebilirsiniz.
- Şayet isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. (fırında pişirecekseniz bir kaseye su koyup fırına koyun ki lahmacunlar kurumasın) imal basamakları fotolarda sırayla mevcut
.
- Yanında kuru soğan, maydanoz salatası yahut hoş bir marul salatası, limon ve hoş bir ayranla servis edebilirsiniz.
Meskende Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı