Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Lezzetin Zirvesi Şahane Lezzette Tantuni Tarifim

Evde Lezzetin Zirvesi Şahane Lezzette Tantuni Tarifim
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
evde-lezzetin-zirvesi-sahane-lezzette-tantuni-tarifim-14.jpg

Konutta Lezzetin Doruğu Şahane Lezzette Tantuni Tanımım İçin Materyaller

  • 1, 5 kilo yağsız kemiksiz et, tosun but kullandım ben (Arka bacak kalça kısmı kasabınıza tantunilik dediğiniz vakit yardımcı olacaktır)
  • 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Acı pul biber
  • Kuru soğan yada kırmızı soğan
  • Domates
  • Maydanoz
  • Küçük somun ekmek yada lavaş

Meskende Lezzetin Tepesi Şahane Lezzette Tantuni Tanımım Yapılışı

  1. Öncelikle; etimizi minicik olacak biçimde doğrayıp hazır ediyoruz. Sonra, mor soğanımızı piyazlık formda doğruyor, maydanozu küçük kıyıyor.
  2. Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayıp tümünü hazır ediyoruz. Geniş ve derince tavamızı ocağa alıp en yüksek ateşte kızdırıyoruz.
  3. Sonra minik kuşbaşı doğranmış etimizi tavaya boşaltıp,, ocağın altını en yüksekten biraz alta getiriyor ve etin kırmızı rengi dönene dek karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Rengi dönen etimiz su salmayada başlayacak. Etin ölçüsüne görede su bırakacaktır. Tavaya bir kapak kapatıp, ocağında altını orta ateşe getirip (En yüksek ayarı 9 ise, 6 ya indirerek) tam 35 dakika, ortada tavayı sallayarak etimizin saldığı tüm suyunu tekrar çekene dek pişiriyoruz (Etimin cinsi sayesinde bende hiç gerek kalmadı, fakat tadına bakın şayet siz gerek duyarsanız, ete sıcak su ekleyip devam pişirin yumuşayana dek)
  5. Susuz kalan et içine sıvı yağını ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
  6. Arkasına tuz ve kırmızı toz biberini ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  7. Ekmeklerimizi kesip içlerini tava içine batırıp bastıralım yağlanmış ekmek içine çokça et koyalım. Üzerine pul biber serpelim, soğan, maydanoz, domates koyup tuz serpelim. Ayran ve turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt