Konutta Mangal Tadında Çöp Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram orta yağlı kuşbaşı
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 8-9 adet çöp şiş
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Domates
Konutta Mangal Tadında Çöp Şiş Tanımı Yapılışı
- Öncelikle derin bir kaba kuşbaşı etlerimizi alalım.
- Sonrasında içine zeytinyağını döküp sarımsakları ezelim.
- Baharatlarımızı ekleyip ağzını streç sinemayla kapatıp buzdolabında 2 saat marine edelim.
- Marine olan etlerimize 1 tatlı kaşığı tuz ekelim.
- Marine edilen etlerimizi sonrasında çöp şişlerimize dizelim.
- Döküm tavamızı ocağa alalım. Isınınca çöp şişlerimizi dizelim.
- Denetimli pişirelim ki ne çiğ kalsın ne de kurusun. 5. Dakikadan sonra denetim ederek tabağımıza alalım.
- Sonrasında yıkadığımız biberleri ve domatesi alıp közleyelim.
- Sonrasında servise hazır ???? yanına meze olarak naneli yoğurt, patlıcanlı söğüş salatası yapabilirsiniz.