Konutta Nefis Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg kemiksiz tavuk göğsü
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe göre(marul, soğan, turşu, domates)
Meskende Nefis Tavuk Döner Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak parçalanmış tavuk göğsünü yoğurt salça ve sarımsak ile marina edip strec sinemaya diziyoruz ve yarım saatliğine buzluğa atıyoruz.
- Öbür tarafta iki yemek kaşığı tereyağını eritip salçamızı ekliyoruz.
- Daha sonra suyunu ayarlayıp iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Yarım saat bekleyen etimizi buzluktan çıkarıyoruz ve ince ince kesiyoruz.
- Başka tarafta tenceremize sıvı yağ koyup etimizi azar azar kızartıyoruz.
- Son olarak isteğe bağlı lavaş ekmeği yahut döner ekmeğiyle servis ediyoruz.