Evde Peynir Nasıl Yapılır
72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt sut) sut icin (1 cay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir
Peynir mayasını sute karıştırmadan once 9 misli 18°C 22°C notral (klorsuz ve icilebilir) bir su (bir cay bardağı su miktarı) ile iyice karıştırılıp, ardından sut icinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası sute karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika arasında peynir oluşumu gercekleşir
alıntı
72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt sut) sut icin (1 cay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir
Peynir mayasını sute karıştırmadan once 9 misli 18°C 22°C notral (klorsuz ve icilebilir) bir su (bir cay bardağı su miktarı) ile iyice karıştırılıp, ardından sut icinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası sute karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika arasında peynir oluşumu gercekleşir
alıntı