Meskende Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- İki su bardağı ılık su
- Bir yemek kaşığı toz şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir yemek kaşığı kuru maya(çeyrek paket yaş mayada olabilir)
- Yarım çay bardağından daha az zeytin yağı
- 5.5 su bardağı un(ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
- Bir konserveye yakın domates sosu (yada iki adet domates püresi ve 2 yemek kaşığı ketçap)
- Bir tatlı kaşığı kekik
- İki diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Mısır
- Dilimlenmiş domates
- Kapya biber
- Yeşil biber
- Susam
- Mantar
Meskende Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabının içerisine şeker, maya, ılık su ve yağı alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu katıp unu azar azar ek edip yeterlice yoğuruyoruz. Ele az yapışan bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken bir taraftan sosu hazırlayalım. Domates sosu, rendelenmiş sarımsak, kekik, fesleğen ve zeytinyağını da ek edip güzelce karıştıralım.
- Hamurumuz mayalanınca üzerinde açacağımız yere birazcık un serpip hamuru evvel elimizle açıp daha sonra merdane yada oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz.
- Tepsimizin içine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu da içine yerleştiriyoruz. Elimizle güzelce yayıp her yerin eşit olmasını sağlıyoruz.
- Üzerine domates sosumuzu güzelce yayıyoruz. Sosumuzun üzerine bir ölçü kaşar rendesi serpip, üzerine isteğe bağlı koyacağınız üst gereçleri de ekliyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Pişen pizzamızın üzerine tekrardan kaşar rendesi serpip 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun .
Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı