Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Pizza Tarifi

Evde Pizza Tarifi
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
evde-pizza-tarifi.jpg

Meskende Pizza Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • İki su bardağı ılık su
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı kuru maya(çeyrek paket yaş mayada olabilir)
  • Yarım çay bardağından daha az zeytin yağı
  • 5.5 su bardağı un(ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Pizza sosu için;
  • Bir konserveye yakın domates sosu (yada iki adet domates püresi ve 2 yemek kaşığı ketçap)
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
Üst gereci için
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Mısır
  • Dilimlenmiş domates
  • Kapya biber
  • Yeşil biber
  • Susam
  • Mantar

Meskende Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabının içerisine şeker, maya, ılık su ve yağı alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu katıp unu azar azar ek edip yeterlice yoğuruyoruz. Ele az yapışan bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz mayalanırken bir taraftan sosu hazırlayalım. Domates sosu, rendelenmiş sarımsak, kekik, fesleğen ve zeytinyağını da ek edip güzelce karıştıralım.
  3. Hamurumuz mayalanınca üzerinde açacağımız yere birazcık un serpip hamuru evvel elimizle açıp daha sonra merdane yada oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne nazaran açıyoruz.
  4. Tepsimizin içine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu da içine yerleştiriyoruz. Elimizle güzelce yayıp her yerin eşit olmasını sağlıyoruz.
  5. Üzerine domates sosumuzu güzelce yayıyoruz. Sosumuzun üzerine bir ölçü kaşar rendesi serpip, üzerine isteğe bağlı koyacağınız üst gereçleri de ekliyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Pişen pizzamızın üzerine tekrardan kaşar rendesi serpip 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun ☺️.
Not: Üst materyalinde dilediğiniz eserleri kullanabilirsiniz. Pizzanızın incecik olmasını istiyorsanız, hamuru 3 başka kesime bölüp varsa pizza tepsisi uzunluğuna nazaran açıp da pişirebilirsiniz. Fotoğraflarda ben 2 biçimde de yapıp sizlerin görmesini sağladım. Umarım beğenirsiniz.

Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,639Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt