
Meskende Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 adet kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı yağ
- 5 bardak un ( un markasına nazaran ölçü değişebilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- Sosis
- Salam
- Sucuk
- Kapya ve yeşil biber
- Siyah zeytin
- Mısır
- Kaşar peyniri
Konutta Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurunu Yapmak için;öncelikle kuru maya ,ılık su ve şeker uygunca karıştırılır.
- Daha sonra un,yağ ve tuzu eklenip karıştırılmaya devam edilir.
- Un az az eklenip hamur kıvamına geldikten sonra yoğurulur.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamını aldıktan sonra streçlenip1 saat mayanlanmaya bırakılır. [*]Hamur mayalandıktan sonra hamur iki büyük beze olarak ayrılır. [*]Tepside açılır üzeri çatallanır. [*]Sos gereçleri karıştırılır.Salçalı sosu dökülür. [*]Öteki eserlerde üzerine bırakılır. [*]Evvelce ısıtılmış olan fırında 30 dk pişirilir. [*]Çıkarılıp rendelen kaşar peyniri serpilir tekrar fırına gönderilir. [*]Kaşar eridikten sonra fırından çıkarılıp servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı