Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Pizza

Evde Pizza

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
evde-pizza-pizza.jpg

Evde Pizza Tarifi İçin Malzemeler

• 3 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya (yaş maya kullanmak isteyenler yarım kullanabilir )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için sos malzemeleri :
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı su
Üzerini süslemek için :
  • 30 dilimlik sucuk
  • Kaşar göz kararı
  • Kırmızı kapya biber
  • Zeytin

Evde Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un derin bir kapta ortası açılır ve maya,tuz,şeker ,yağ ve ennson su ile iyice karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz
  2. Hazırlanan hamur bir köşede 30 dakika mayalanır.
  3. Daha sonra üzerine sürmek için salça, tuz karabiber,kekik,yağ ve yarım çay bardağı su ile iyice çırpın köşede bekletin.
  4. Sucuklar istenilen büyüklükte doğranır ,kaşar rendelenir, kapya biberlerde istenilen büyüklükte doğranır ve zeytinlerle köşede bekletilir.
  5. Mayalanan hamur 3 parçaya bölünür ve servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  6. Yağlanan tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin ve çıkarın.
  7. Üzerine sos sürülür ve kaşar ,daha sonra sucuk ,zeytin ,biberler istenilen şekilde dizilir ve fırına tekrar verilir.
  8. 20 dakika daha alt üst iyice pişirilir ve servise hazır hale getirilir. Bütün işlemler böyle devam edilir.
Not::(mısır taneleri,mantar,vs vs istenilen malzemelerle değişiklik yapılabilir ,ben yine evde olanlarla yaptım. ). ???????????????????????? hem pratik hemde cep tasarrufu için çocuklarımıza ve bizlere harika bir ara öğün olarak sizlerle paylaşmak istedim şimdiden deneyecek olanlara elinize emeğinize sağlık paylaşım yapanları bekliyorum. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun inşallah ☺️????????????????????????????????????????????????????????????????.

Evde Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt