Meskende Pratik Mangal Tadında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet kalçalı but
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 ölçü sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Tavuk baharatı
Konutta Pratik Mangal Tadında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle butlara, daha uygun pişmesi için derin çizikler atın. Diğer hiçbir süreç yapmayın, derileri de üstünde kalsın.
- Sosu için soğan ve sarımsağı rendeleyin ve bir tatlı kaşığı tuzla ovun. Üzerine salça yoğurt yağ ve baharatları ekleyerek uygunca karıştırın.
- Tavukların ortalarına dışına sosu güzelce sürün. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Dinlendikten sonra tavukları fırın kabına alın. Üzerine biraz tuz serpin (Ben kuzine sobada yaklaşık bir saat pişirdim) fırında da 200 derecede 1_1. 5 saat kadar müddette pişirebilirsiniz.
- Kendi yağıyla birlikte çok hoş pişecektir, pişmesine yakın yapışmaması için az ölçüde sıcak su ek edebilirsiniz.
- Piştikten sonra pilav yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.