Evde Pratik Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- ️ 3 su bardağı ılık su
- ️ yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️ 2 adet kesme şeker
- ️ 1 paket instant maya
- ️ 1 tatlı kaşığı tuz
- ️ 7.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
- ️ 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- ️ Yarım çay bardağı ketçap
- ️ 1 tatlı kaşığı kekik
- ️ Yarım çay bardağı zeytinyağı
- ️ Yarım çay bardağı su
- ️ Sucuk
- ️ Mısır
- ️ Yeşil zeytin
- Siyah zeytin
- ️ Halka formunda doğranmış yeşil biber
- ️ Rendelenmiş kaşar
- ️ Az ölçü salam
Evde Pratik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arkadaşlar benim hamur yapmaya vaktim yoktu fırından ekmek hamuru alarak onunla yaptım lakin aşağıya yeniden de hamur tanımı ekleyeceğim.
- Kabın içine materyalleri alın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dk.
- Kabın kapağını kapatıp 40-45.
- Mayalanan hamuru,elinizle toparlayıp havasını alın.
- Hamuru unlanmış tezgaha alıp 2 eşit modüle bölün.
- Her bir parçayı beze yapın.
- Yaptığınız bezeyi evvel elinizle bir ölçü büyütüp en.Son merdane ile çok hamuru ezmeden.Bastırmadan yuvarlak borcam boyutunda açın.
- Açılan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Hamura çatalla delikler açın.
- Hamurumuzu 10 dakika kadar evvelden ısınmış fırınımızda pişirelim, daha sonra hamurun tabanına hazırladığımız sostan sürün.
- sonra dilediğiniz kadar gereçlerden sıra ile kaşar, sucuk, zeytin, mısır ve yeşil biber ekleyin.
- Tekrardan 200 derece evvelden güzelce ısınmış fırına pizzayı koyarak kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan 3-4 dakika evvel üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar pişirin.
- Kaşarlar eriyince fırın dan alıp 5 dakika dinlendirip servis edin.
Evde Pratik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı