
Konutta Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kemiksiz tavuk eti (göğüs ve but karışık kullandım)
- 1 adet soğan suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- Tavuğu kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağ
Meskende Pratik Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba.
Ayrıntılı görüntü instagram hesabımda var ????
- Tavuk etini bir poşete koyup rulo formda buzlukta 1 gece bekletelim.
- Buzluktan çıkan tavuk etini 20 dakika oda ısısında bekletelim. Akabinde bıçakla ince ince keselim. Hala buzlu halde olmalı. Yoksa ince kesemeyiz.
- Öbür yandan soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
- Sıvıyağ, soğan suyu ,salça ,ezilmiş sarımsak ,tuz ve baharatları karıştıralım. Üzerine dilimlenmiş tavuk etini de ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Buzdolabında 3,4 saat dinlendirelim.
- Isınmış tavaya tavukları tek kat olacak biçimde dizelim. Yüksek ateşte önlü gerili bir kaç dakika rengini döndürelim.
- Başka tarafta tereyağ eklediğimiz tavaya bir kaç dakika pişirdiğimiz dönerleri alalım. Fazla kurutmadan almalıyız zira burda tereyağ ile kızarmaya devam edecek.
- Tüm tavuk eti bitene kadar evvel birinci tavada pişirip ,tereyağ eklediğimiz tavaya alarak bu süreci tekrarlayalım.
- İsterseniz ekmek ortası, isterseniz benim üzere pilav ile servis edebilirsiniz.
- Hem ekonomik hem pratik bu tanımı denemenizi öneririm ????.