Evde Recel nasıl yapılır
Recel yapmak bircok hanım icin goz korkutucu olsa da pratik yontemler izlenirse dunyanın en kolay işlerinden biridir Ozellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan recelin tadına doyum olmaz Kayısı receli yaparken kısık ateşte pişirilmesi onemlidir Eğer kontrol etmezseniz bir anda taşıverir
işte sizler icin evde yapabileceğiniz recel tarifleri
Evde Cilek Receli Yapımı
Malzemeler:
1 kg cilek
1 kg tozşeker
1 adet limon
Yapılışı:
1 Cileklerin saplarını ayıklayıp 12 su yıkayın Cileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve uzerine şekerin yarısını ilave edin
2 Cileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin
3 Sabah sulanmış olan cileği ocağa alın ve orta ateşte recel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 23 taşım kaynatıp ocaktan alın Receliniz sıcakken kavanozlara boluşturun ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin
Evde Kayısı Receli yapımı
Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1Kayısıları guzelce yıkayıp ve suzulmeleri icin suzgece alın
2 Suyu suzulen kayısıları bıcak yardımıyla ikiye bolun ve cekirdeklerini cıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tum malzeme bitene kadar doldurun
3İsteğe gore 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın
4Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra icine bademleri ekleyin,(arada biriken kopuğu tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) receliniz koyulaşmaya başladığında icine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan receli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın
alıntı
Recel yapmak bircok hanım icin goz korkutucu olsa da pratik yontemler izlenirse dunyanın en kolay işlerinden biridir Ozellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan recelin tadına doyum olmaz Kayısı receli yaparken kısık ateşte pişirilmesi onemlidir Eğer kontrol etmezseniz bir anda taşıverir
işte sizler icin evde yapabileceğiniz recel tarifleri
Evde Cilek Receli Yapımı
Malzemeler:
1 kg cilek
1 kg tozşeker
1 adet limon
Yapılışı:
1 Cileklerin saplarını ayıklayıp 12 su yıkayın Cileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve uzerine şekerin yarısını ilave edin
2 Cileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin
3 Sabah sulanmış olan cileği ocağa alın ve orta ateşte recel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 23 taşım kaynatıp ocaktan alın Receliniz sıcakken kavanozlara boluşturun ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin
Evde Kayısı Receli yapımı
Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1Kayısıları guzelce yıkayıp ve suzulmeleri icin suzgece alın
2 Suyu suzulen kayısıları bıcak yardımıyla ikiye bolun ve cekirdeklerini cıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tum malzeme bitene kadar doldurun
3İsteğe gore 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın
4Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra icine bademleri ekleyin,(arada biriken kopuğu tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) receliniz koyulaşmaya başladığında icine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan receli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın
alıntı