Meskende Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo dana kuş başı küçük doğranmış
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 büyük uzunluk domates
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 bardak sıcak su
- Bir ölçü zeytinyağ
Konutta Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
- Etimizi saca alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu, zeytinyağı ekliyoruz.
- 1 su bardağı suyuda ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Etler pişerken biberleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz .
- Daha sonra küçük küçük doğradığınız domatesleride ekleyip orta ateşte pişiriyoruz .
- Pişmeye yakın tuzunu, karabiber ve keki ekleyip 10 dk daha ocakta tutuyoruz.
- Etlerimiz lokum üzere piştiğinde pirinç pilavı eşliğinde servis yapabiliriz afiyet olsun????????.