Evde Şeker Hamuru Yapılışı
Evinizde kendini şeker hamuru hazırlamaya ne dersiniz merak etmeyin cok zor değil biz tarifi sizlere veriyoruz gerisi hamaratlığınıza ve elinizin bu işlere yatkınlığına kalmış acıkcası biraz marifetli olmanız gerekiyorimagesevdesekerhamuruyapimi5ad3cb4e59adagif
Kolay gelsin bayanlar işte Şeker Hamuru yapılışı;
Şeker Hamuru İcin Gereken Malzemeler
1 kg pudra şekeri
4 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı toz jelatin
6 yemek kaşığı glikoz (mısır şurubu)
2 yemek kaşığı gliserin
1 yemek kaşığı tylose
imagesevdesekerhamuruyapimi5ad3cb4fad52e
Şeker Hamuru Yapılışı
Şeker hamurunun elastik olması gerektiği icin, hamur yapımında kullanılan pudra şekerinin icerisinde nişasta olmamalı Şeker hamurunun puruzsuz olması icin elekten gecirilmesi gerekmektedir Su ısıya dayanıklı bir kaba konulur Uzerine toz jelatin eklenir ve şişmesi icin 23 dakika beklenirIsıya dayanıklı kap, benmari usulu ısıtılmak icin, kaynayan suyun uzerine konulur Benmari usulu ısıtırken kabın suya değmemesine dikkat edilmelidir Jelatin tamamen cozunene kadar, karıştırarak ısıtıyoruz Erime tamamlanınca, glikoz (mısır şurubu) eklenir Homojen bir karışım sağlanana kadar karıştırılırPudra şekerinin ortası havuz şeklinde acılır, glikoz ve jelatinden oluşan karışım dokulurBu esnada gliserin de ilave edilirHamur sıcak olacağı icin spatula ile karıştırılır Hamurun sıcaklığı gectiğinde eller ile yoğrulmaya başlanabilirŞeker hamurumuz hazır hale geldi, hic hava almayacak şekilde strec filme sarılır ve bir gun dinlendirildikten sonra kullanıma hazırdır artık hazırladığınız şeker hamurunu kullanabilirsiniz
Evinizde kendini şeker hamuru hazırlamaya ne dersiniz merak etmeyin cok zor değil biz tarifi sizlere veriyoruz gerisi hamaratlığınıza ve elinizin bu işlere yatkınlığına kalmış acıkcası biraz marifetli olmanız gerekiyorimagesevdesekerhamuruyapimi5ad3cb4e59adagif
Kolay gelsin bayanlar işte Şeker Hamuru yapılışı;
Şeker Hamuru İcin Gereken Malzemeler
1 kg pudra şekeri
4 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı toz jelatin
6 yemek kaşığı glikoz (mısır şurubu)
2 yemek kaşığı gliserin
1 yemek kaşığı tylose
imagesevdesekerhamuruyapimi5ad3cb4fad52e
Şeker Hamuru Yapılışı
Şeker hamurunun elastik olması gerektiği icin, hamur yapımında kullanılan pudra şekerinin icerisinde nişasta olmamalı Şeker hamurunun puruzsuz olması icin elekten gecirilmesi gerekmektedir Su ısıya dayanıklı bir kaba konulur Uzerine toz jelatin eklenir ve şişmesi icin 23 dakika beklenirIsıya dayanıklı kap, benmari usulu ısıtılmak icin, kaynayan suyun uzerine konulur Benmari usulu ısıtırken kabın suya değmemesine dikkat edilmelidir Jelatin tamamen cozunene kadar, karıştırarak ısıtıyoruz Erime tamamlanınca, glikoz (mısır şurubu) eklenir Homojen bir karışım sağlanana kadar karıştırılırPudra şekerinin ortası havuz şeklinde acılır, glikoz ve jelatinden oluşan karışım dokulurBu esnada gliserin de ilave edilirHamur sıcak olacağı icin spatula ile karıştırılır Hamurun sıcaklığı gectiğinde eller ile yoğrulmaya başlanabilirŞeker hamurumuz hazır hale geldi, hic hava almayacak şekilde strec filme sarılır ve bir gun dinlendirildikten sonra kullanıma hazırdır artık hazırladığınız şeker hamurunu kullanabilirsiniz