
Konutta Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tantunilik et( ince kıyılmış dana eti)
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sumak+ 1bardak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Maydanoz, soğan, turşu sivri biber, domates, limon, sumak
Konutta Tantuni Tanımı Yapılışı
- Kızgın tavada etler suyunu çekene kadar pişiriliyor.
- Salçalar, domates rendesi ve sıvıyağ ek ediliyor.
- 2-3 dk kavurduktan sonra sumaklı su ek ediliyor.
- 5 dk yaklaşık orta ateşte pişiriliyor.
- Son olarak tuz ve karabiber ek ediliyor.
- Lavaşı tavaya bastırıp lezzetlendirin ve içine pişen tantuniden koyun.
- Salata karışımından içine ek edin ve sarın dürüm yapın.