Meskende Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 1- 2 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, kara biber ,pul biber
- Az bişey de kekik
- Biraz sıvı yağ
Konutta Tantuni Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü minik minik doğruyoruz ve tavaya alıyoruz.
- Altını kısıp kendi suyunda haşlıyoruz .
- Uygunca haşlandıktan sonra sıvı yağ, kimyon, pul biber ,toz biber ,az bişey karabiber ve tuzunu atıp kavuruyoruz .
- Daha sonra soğanı julyen halinde ince ince kesiyorsunuz.
- Farklı bi kaba alıp maydanozu da ince ince kıyıp soğanla karıştırıp sumak ve tuzla karıştırıyoruz .
- En sonda domates küçük küpler formunda doğruyoruz .
- Ekmeği yahut lavaşımızı alıp tavuk ve soğanla domatesten içine koyup biraz limon sıkalım ve afiyetle yiyebilirsiniz.