
Evde Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler
Marinesi için ;
- 2 adet tavuk tava (Göğüs eti ile de yapabilirsiniz)
- 1 büyük dis sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber 2.3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 dolu çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Ekmek veya lavaş
- Patates kızartması
- Soğan söğüş
- Marul, arzuya göre turşu
Evde Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk etimizi julyen den biraz daha minik olacak şekilde doğruyoruz.
- Ardından et için gerekli tüm malzemeleri üzerine ekliyoruz ve harmanlıyoruz marine olması için kenara alıyoruz. (en az 4. 5 saat marine olması gerekir).
- Sos için;Sarımsakları reneleyip sıvı yağ ile ocağa alıp cızırdamaya başladığı an kıyıya alalım.
- Daha sonra salça ve tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
- Tekrar ocağa alalım 1 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kısık ateşte pişirip kıyıya alalım.
- Eğer göğüs eti kullanırsanız sıvı yağ ekleyin marine olan eti pişirmek için ama tavuk tava kullanırsanız sıvı yağ eklemenize gerek yok çünkü yağlı ve lezzetli bi bölüm.
- Daha sonra marine olan etimizi içerisine ekleyelim ve ara ara karıştırarak pişirelim.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Kızarmaya yakın altını kapatalım.
- Patatesleri kızartıp tabağımıza alalım. Arzuya göre yeşillik domates soğan söğüş maydanoz vs ekleyebilirsiniz.
- Ekmeğimize ilk tavuk harcımızı sonra yeşillikleri domatesi ve en son sosumuzu döküp servis edebilirsiniz????????????????????????.