
Meskende Waffle Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- Biraz un ( katı yapmayacak şekilde)
- Sürme çikolata
- Muz, şeftali ( damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz)
- Bitter çikolata sosu
- Beyaz çikolata sosu
- Toz ceviz ve pasta süsü
Konutta Waffle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları, sütü, suyu ve şekeri derin bir kaba alıp çarpıyoruz güzelce.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Unu azar azar koyuyoruz. Kek kıvamından daha akışkan olacak formda.
- Daha sonra waffle makinasını pasta fırçası ile sıvı yağla altlı üstlü yağlıyoruz.
- Makinemiz düzgünce ısındıktan sonra karışımdan döküyoruz ve üstünü kapatıyoruz.
- Orta ara denetim ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. 5 dk sonra waffle hamurlarımız hazır olmuş olacaktır.
- En alta sürme çikolata gezdirip, üstünü dilediğimiz meyve ile süslüyoruz.
- Sonra çikolata soslarını sıkıp, ceviz, pasta süsü vb. Gereçlerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun????.