iltasyazilim
FD Üye
Evde Yeşil Zeytin Yapımı
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır
Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır
1KIRMA ZEYTİN: Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda bilhassa köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla artı ezmeden teker teker kırıyoruzKırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini adamakıllı kaplayacak kadar su ilave ediyoruzBu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi içinVe yaklaşık olarak 10 gün daha sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz
2ÇİZME ZEYTİN: Yine aldığımız zeytinleri bu sefer zarar vermek yerine bıçakla dört göre çiziyoruzKavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonradan bir arz limon tozu veya limon sıkıyoruzAğzını sımsıkı kapattıktan daha sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün her tarafında olmasını bekliyoruzBu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir benzer tarifidir
Çizme Zeytin İçin 2Tarif
Malzemeler:
15 litrelik şişe
1 tatlı kaşığı şeker
15 yemek yemek kaşığı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı sirke
15 yemek kaşığı yemeklik tuz
Yapılışı:
Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı zıt yüz yapılarak karıştırılır Yaklaşık 6 ay sonradan kullanıma hazırdır Ilk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektirKolay Çizme Zeytin Yapımı *
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır
Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır
1KIRMA ZEYTİN: Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda bilhassa köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla artı ezmeden teker teker kırıyoruzKırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini adamakıllı kaplayacak kadar su ilave ediyoruzBu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi içinVe yaklaşık olarak 10 gün daha sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz
2ÇİZME ZEYTİN: Yine aldığımız zeytinleri bu sefer zarar vermek yerine bıçakla dört göre çiziyoruzKavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonradan bir arz limon tozu veya limon sıkıyoruzAğzını sımsıkı kapattıktan daha sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün her tarafında olmasını bekliyoruzBu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir benzer tarifidir
Çizme Zeytin İçin 2Tarif
Malzemeler:
15 litrelik şişe
1 tatlı kaşığı şeker
15 yemek yemek kaşığı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı sirke
15 yemek kaşığı yemeklik tuz
Yapılışı:
Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı zıt yüz yapılarak karıştırılır Yaklaşık 6 ay sonradan kullanıma hazırdır Ilk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektirKolay Çizme Zeytin Yapımı *