nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Evde yenmeyen, alıp sevmediğiniz zeytinleri atmak yerine değerlendirebilirsiniz Ayrıca israftan kaçınmış hemde kahvaltılarınıza değişik bir tat katmış olursunuz Bunun için yapmanız gerekenler ve ihtiyacınız olan malzemeleri şöyle sıralayalım:
Yenmeyen zeytinler 1 kilo dek
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Gördüğünüz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var Derhal zeytinlerimizi çukur bir tasa koyalım ve üstüne sıcak su ilave edelim Bir zaman sıcak suyun içinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır
Yumuşamış zeytinleri süzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım Çekirdeklerini bu yöntemle çıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli süzgeçten geçirip özünü alalım süzgeçte kalan kabuk kısımlarını atalım
Acilen iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin içine rendeleyelim Baharatları ilave edip karıştırıyoruz
Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım Kahvaltılarda keza aileniz için hemde gelecek misafirleriniz için el işi zeytin ezmemiz her daim hazır
*
Yenmeyen zeytinler 1 kilo dek
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Gördüğünüz gibi her evde bulunan malzemelere ihtiyacımız var Derhal zeytinlerimizi çukur bir tasa koyalım ve üstüne sıcak su ilave edelim Bir zaman sıcak suyun içinde bekleyen zeytinler iyice yumuşayacaktır
Yumuşamış zeytinleri süzgecimize alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım Çekirdeklerini bu yöntemle çıkardığımız zeytinlerimizi ince delikli süzgeçten geçirip özünü alalım süzgeçte kalan kabuk kısımlarını atalım
Acilen iki diş sarımsağımızı ezdiğimiz zeytinlerin içine rendeleyelim Baharatları ilave edip karıştırıyoruz
Bir kavanoza ezmemizi doldurup dolaba kaldıralım Kahvaltılarda keza aileniz için hemde gelecek misafirleriniz için el işi zeytin ezmemiz her daim hazır
*