Evde bulunan malzemelerle harika tatlılar yapmaya ne dersiniz sevgili bayanlarTatlı ozellikle beylerin ve cocukların cok sevdiği bir yiyecektir
Eğer siz kilo alırım korkusuyla tatlı yapmaktan kacıyorsanız hafif tatlılara yapmayı deneyebilirsinizOzellikle evinizde sut var ise sutlu tatlılar hazırlamak en sağlıklısı olsa gerek sizler icinEvet şimdi evde bulunan bircok malzemenin yardımıyla nefis tatlılar yapmaya başlayabilirizİşte evdeki malzemelerle yapılacak tatlı tariflerinden bir kac tarif
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
3,4 corba kaşığı dolmalık fıstık
50 gram tuzsuz tereyağı
Bir cay bardağı sıvıyağ
İki su bardağı irmik
İki su bardağı tozşeker
İki su bardağı sut veya su
Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı
Oncelikle helvamızı kavuracağımız tencereye yağları,irmiği ve fıstıkları koyup kısık ateşte surekli karıştırarak kavuralımDaha sonra fıstıkların ve irmiğin rengi donunce şekeri ve sutu ekleyip karıştırarak pişirelimSutunu cekip kıvama gelince altını sondurup kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım15 dakika kadar dinlenen helvamızı bir kere daha karıştırıp bir kucuk kase veya fincana biraz helva koyup kaşıkla bastırıp ortasını cukur hale getirelimCukur yerine 1 kaşık dondurma koyup ustunu helvayla kapatalımBir tabağa ters cevirip bekletmeden hemen servis yapabilirsiniz
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 kilo sut
2 cay bardağı un
2 cay bardağı tozşeker
1 paket gurme vanilya
50 gram margarin
1 poşet krem şanti
10 tane kakaolu biskuvi
Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı
Talımızın yapılışına once şekeri bir tencereye alıp altını yakınKarıştırarak şekeri biraz eritip karamelize edinŞeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyinAltını kapatmadan suyu koyarsak yuksek ısıdan dolayı su elinize yuzunuze sıcrayabilirTencere ve şeker biraz soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin cozulmesi icin kaynatınBuyuk dikdortgen borcama etimekleri dizin
Şeker eriyip şerbet olunca etimeklerin uzerine sıcakken dokelimBir kenarda bekletinAra katın muhallebisi icin tencereye sutu,unu ve şekeri koyup kaynatınGoz goz olunca altını kapatıp icine vanilya ve margarini ekleyinBiraz soğuyunca icine toz şantiyi koyup mikserle 5 dakika cırpaınŞerbeti emen etimeklerin uzerine kremayı yayınRondoya biskuvileri koyup un haline getirinEğer rondonuz yoksa bir buzdolabı poşetine koyup bardağın altıyla vurarak da un haline getirebilirsinizUn haline gelen biskuvileri uzeri hafif donan kremenın uzerine hic krema gozukmeyecek şekilde yayınBir kac saat buzdolabında bekletip servis yapın
Eğer siz kilo alırım korkusuyla tatlı yapmaktan kacıyorsanız hafif tatlılara yapmayı deneyebilirsinizOzellikle evinizde sut var ise sutlu tatlılar hazırlamak en sağlıklısı olsa gerek sizler icinEvet şimdi evde bulunan bircok malzemenin yardımıyla nefis tatlılar yapmaya başlayabilirizİşte evdeki malzemelerle yapılacak tatlı tariflerinden bir kac tarif
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
3,4 corba kaşığı dolmalık fıstık
50 gram tuzsuz tereyağı
Bir cay bardağı sıvıyağ
İki su bardağı irmik
İki su bardağı tozşeker
İki su bardağı sut veya su
Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı
Oncelikle helvamızı kavuracağımız tencereye yağları,irmiği ve fıstıkları koyup kısık ateşte surekli karıştırarak kavuralımDaha sonra fıstıkların ve irmiğin rengi donunce şekeri ve sutu ekleyip karıştırarak pişirelimSutunu cekip kıvama gelince altını sondurup kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım15 dakika kadar dinlenen helvamızı bir kere daha karıştırıp bir kucuk kase veya fincana biraz helva koyup kaşıkla bastırıp ortasını cukur hale getirelimCukur yerine 1 kaşık dondurma koyup ustunu helvayla kapatalımBir tabağa ters cevirip bekletmeden hemen servis yapabilirsiniz
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 kilo sut
2 cay bardağı un
2 cay bardağı tozşeker
1 paket gurme vanilya
50 gram margarin
1 poşet krem şanti
10 tane kakaolu biskuvi
Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı
Talımızın yapılışına once şekeri bir tencereye alıp altını yakınKarıştırarak şekeri biraz eritip karamelize edinŞeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyinAltını kapatmadan suyu koyarsak yuksek ısıdan dolayı su elinize yuzunuze sıcrayabilirTencere ve şeker biraz soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin cozulmesi icin kaynatınBuyuk dikdortgen borcama etimekleri dizin
Şeker eriyip şerbet olunca etimeklerin uzerine sıcakken dokelimBir kenarda bekletinAra katın muhallebisi icin tencereye sutu,unu ve şekeri koyup kaynatınGoz goz olunca altını kapatıp icine vanilya ve margarini ekleyinBiraz soğuyunca icine toz şantiyi koyup mikserle 5 dakika cırpaınŞerbeti emen etimeklerin uzerine kremayı yayınRondoya biskuvileri koyup un haline getirinEğer rondonuz yoksa bir buzdolabı poşetine koyup bardağın altıyla vurarak da un haline getirebilirsinizUn haline gelen biskuvileri uzeri hafif donan kremenın uzerine hic krema gozukmeyecek şekilde yayınBir kac saat buzdolabında bekletip servis yapın