nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Evde yer alan malzemelerle fantastik tatlılar yapmaya ne dersiniz sevgili bayanlarTatlı bilhassa beylerin ve çocukların fazla sevdiği bir yiyecektir
Eğer siz kilo alırım korkusuyla tatlı yapmaktan kaçıyorsanız hafif tatlılara yapmayı deneyebilirsinizÖzellikle evinizde süt var ise sütlü tatlılar aranje etmek en sağlıklısı olsa lüzum sizler içinEvet şimdi evde bulunan birçok malzemenin yardımıyla leziz tatlılar yapmaya başlayabilirizİşte evdeki malzemelerle yapılacak tatlı tariflerinden bir kaç tanım
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
3,4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
50 gram tuzsuz tereyağı
Bir nehir bardağı sıvıyağ
İki su bardağı irmik
İki su bardağı tozşeker
İki su bardağı süt ya da su
Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı
Ilk Kez helvamızı kavuracağımız tencereye yağları,irmiği ve fıstıkları koyup kısık ateşte aralıksız karıştırarak kavuralımDaha daha sonra fıstıkların ve irmiğin rengi dönünce şekeri ve sütü ekleyip karıştırarak pişirelimSütünü çekip kıvama gelince altını söndürüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım15 dakika kadar dinlenen helvamızı bir defa daha karıştırıp bir küçük kase veya fincana azıcık helva koyup kaşıkla bastırıp ortasını çukur ışık halkası getirelimÇukur yerine 1 kaşık dondurma koyup üstünü helvayla kapatalımBir tabağa ters çevirip bekletmeden derhal servis yapabilirsiniz
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 kilo süt
2 nehir bardağı un
2 nehir bardağı tozşeker
1 paket gurme vanilya
50 gram margarin
1 poşet krem şanti
10 tane kakaolu bisküvi
Palavracı Ekmek Kadayıfı Yapılışı
Talımızın yapılışına önce şekeri bir tencereye alıp altını yakınKarıştırarak şekeri birazcık eritip karamelize edinŞeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyinAltını kapatmadan suyu koyarsak yüksek ısıdan dolayı su elinize yüzünüze sıçrayabilirTencere ve şeker birazcık soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin çözülmesi için kaynatınBüyük dikdörtgen borcama etimekleri dizin
Şeker eriyip şerbet olunca etimeklerin üstüne sıcakken dökelimBir kenarda bekletinAra katın muhallebisi için tencereye sütü,unu ve şekeri koyup kaynatınGöz göz olunca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyinBiraz soğuyunca içine toz şantiyi koyup mikserle 5 dakika çırpaınŞerbeti emen etimeklerin üstüne kremayı yayınRondoya bisküvileri koyup un haline getirinEğer rondonuz yahut bir buzdolabı poşetine koyup bardağın altıyla vurarak da un haline getirebilirsinizUn haline gelen bisküvileri üzeri hafif donan kremenın üzerine hiç krema gözükmeyecek şekilde yayınBir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın *
Eğer siz kilo alırım korkusuyla tatlı yapmaktan kaçıyorsanız hafif tatlılara yapmayı deneyebilirsinizÖzellikle evinizde süt var ise sütlü tatlılar aranje etmek en sağlıklısı olsa lüzum sizler içinEvet şimdi evde bulunan birçok malzemenin yardımıyla leziz tatlılar yapmaya başlayabilirizİşte evdeki malzemelerle yapılacak tatlı tariflerinden bir kaç tanım
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
3,4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
50 gram tuzsuz tereyağı
Bir nehir bardağı sıvıyağ
İki su bardağı irmik
İki su bardağı tozşeker
İki su bardağı süt ya da su
Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı
Ilk Kez helvamızı kavuracağımız tencereye yağları,irmiği ve fıstıkları koyup kısık ateşte aralıksız karıştırarak kavuralımDaha daha sonra fıstıkların ve irmiğin rengi dönünce şekeri ve sütü ekleyip karıştırarak pişirelimSütünü çekip kıvama gelince altını söndürüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım15 dakika kadar dinlenen helvamızı bir defa daha karıştırıp bir küçük kase veya fincana azıcık helva koyup kaşıkla bastırıp ortasını çukur ışık halkası getirelimÇukur yerine 1 kaşık dondurma koyup üstünü helvayla kapatalımBir tabağa ters çevirip bekletmeden derhal servis yapabilirsiniz
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 kilo süt
2 nehir bardağı un
2 nehir bardağı tozşeker
1 paket gurme vanilya
50 gram margarin
1 poşet krem şanti
10 tane kakaolu bisküvi
Palavracı Ekmek Kadayıfı Yapılışı
Talımızın yapılışına önce şekeri bir tencereye alıp altını yakınKarıştırarak şekeri birazcık eritip karamelize edinŞeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyinAltını kapatmadan suyu koyarsak yüksek ısıdan dolayı su elinize yüzünüze sıçrayabilirTencere ve şeker birazcık soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin çözülmesi için kaynatınBüyük dikdörtgen borcama etimekleri dizin
Şeker eriyip şerbet olunca etimeklerin üstüne sıcakken dökelimBir kenarda bekletinAra katın muhallebisi için tencereye sütü,unu ve şekeri koyup kaynatınGöz göz olunca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyinBiraz soğuyunca içine toz şantiyi koyup mikserle 5 dakika çırpaınŞerbeti emen etimeklerin üstüne kremayı yayınRondoya bisküvileri koyup un haline getirinEğer rondonuz yahut bir buzdolabı poşetine koyup bardağın altıyla vurarak da un haline getirebilirsinizUn haline gelen bisküvileri üzeri hafif donan kremenın üzerine hiç krema gözükmeyecek şekilde yayınBir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın *