Evelik Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 bağ evelik otu (Yada semizotu kullanabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt yahut olağan mesken yoğurdu
Evelik Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zeytinyağı ile kare kare doğradığımız soğanı yayvan tencerede kavuralım. Akabinde yıkayıp sap kısımlarından biraz aldığımız evelik otlarını kare kare doğrayıp ekleyelim.
- Evelik otu her vakit bulunmadığı için semiz otuda kullanabilirsiniz. Birebir lezzeti yakalayacaksınızdır. Otları tencereye aldıktan sonra hiç karıştırmıyoruz.
- Sırasıyla kare kare kestiğimiz biberleri, haşlanmış nohutu, bulguru, salçayı, baharatları ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Pişince ocağın altını kapatıp karıştıralım ve servis tabağına alıp biraz soğumasını bekleyelim. Soğuyunca süzme yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun.