Evlenme Yıl Donumu Pastası Tarifi İcin Malzemeler Kek icin;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım cay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 bucuk su bardağı un
*Bir fiske tuz
*Kırmızı jel boya ( tonunu istediĞiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Krema malzemeleri;
*500 ml sut
*1 cay bardağı şeker
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağı
İc malzemesi;
*Cilek damla cikolata veya muz kendi zevkinize gore ben cilek doğradım
Dışını kaplamak ve suslemek icin;
*2 adet krem şanti
*1 su bardağı sut
*Cakıl taşı cikolata
*Jel kırmızı boya
*Damla cikolata
*Yazı yazmak icin tuplu cikolata sosu veya harf cikolatalar
*Susleme kısmı hayal gucunuze kalmış
Evlenme Yıl Donumu Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Kekimizi yaparak başlayalım
*Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı kaplara alalım
*Sarılarını bir su bardağı şeker ile iyice kabarana kadar cırpalım beyazlarını da bir fiske tuz ile kopurtelim
*Daha sonra sarılarının icine ılık su un kabartma tozu vanilya ve gıda boyamızı ekleyerek cırpalım en son kopurttuğumuz yumurta beyazlarını sondurmeden ekleyelim
*Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kek kalıbında yaptım ben daha sonra istediğim boyutta kalp sekli kestiğim kağıtla şekil verdim kalpli kalıbı olmayanlara fikir olsun
*Ben keklerimi 150 derecede pişiriyorum fırınım ayarlı değil sadece derece ayarı var kurdanla 20 dakikadan sonra kontrol ediyorum
*Gelelim kremaya, 500 ml sutumuzu bir yumurta 1 cay bardağı şeker, un, nişasta ile iyice karıştırıp ocağımızı yakalım
*Goz goz olunca vanilya ve margarini ekleyip altını kapatalım
*Dışı icin; 2 paket krem şantimizi yine jel boyamızla birlikte bir su bardağı sut ile cırptıktan sonra dolapta dinlendiriyoruz
*Tum malzemelerimiz soğudu kekimizi kestik sunum yapacağımız tabağa aldık biraz sutle ıslatıyorum daha yumuşak olması icin kremamı surdukten sonra doğradığım cileklerimi yerleştirdim
*Uzerine az kremadan ayırın cileklerin uzerine surun
*Kekimizin yapışması icin krem şantiden de kullana bilirsiniz
*Ust kat kekimizi de yerleştirdikten sonra iyice krem şanti ile kaplıyoruz ben kestiğim kekten kalan parcaları robottan cektim ve yanlarını kapattım
*Krema sıkacağı ile susledikten sonra tamamen hayal gucunuze kalmış gerisi
Bu pastam 2 sene oncesine ait 22 mayısta 5 evlilik yıl donumumuz icin yapacağım pastamı da sizlerle paylaşacağım profesyonel değilim evimde yapıyorum yorumlarınız bunları dikkate alarak yaparsanız sevinirim herkese hayırlı ramazanlar
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım cay bardağı ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 bucuk su bardağı un
*Bir fiske tuz
*Kırmızı jel boya ( tonunu istediĞiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Krema malzemeleri;
*500 ml sut
*1 cay bardağı şeker
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağı
İc malzemesi;
*Cilek damla cikolata veya muz kendi zevkinize gore ben cilek doğradım
Dışını kaplamak ve suslemek icin;
*2 adet krem şanti
*1 su bardağı sut
*Cakıl taşı cikolata
*Jel kırmızı boya
*Damla cikolata
*Yazı yazmak icin tuplu cikolata sosu veya harf cikolatalar
*Susleme kısmı hayal gucunuze kalmış
Evlenme Yıl Donumu Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Kekimizi yaparak başlayalım
*Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı kaplara alalım
*Sarılarını bir su bardağı şeker ile iyice kabarana kadar cırpalım beyazlarını da bir fiske tuz ile kopurtelim
*Daha sonra sarılarının icine ılık su un kabartma tozu vanilya ve gıda boyamızı ekleyerek cırpalım en son kopurttuğumuz yumurta beyazlarını sondurmeden ekleyelim
*Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kek kalıbında yaptım ben daha sonra istediğim boyutta kalp sekli kestiğim kağıtla şekil verdim kalpli kalıbı olmayanlara fikir olsun
*Ben keklerimi 150 derecede pişiriyorum fırınım ayarlı değil sadece derece ayarı var kurdanla 20 dakikadan sonra kontrol ediyorum
*Gelelim kremaya, 500 ml sutumuzu bir yumurta 1 cay bardağı şeker, un, nişasta ile iyice karıştırıp ocağımızı yakalım
*Goz goz olunca vanilya ve margarini ekleyip altını kapatalım
*Dışı icin; 2 paket krem şantimizi yine jel boyamızla birlikte bir su bardağı sut ile cırptıktan sonra dolapta dinlendiriyoruz
*Tum malzemelerimiz soğudu kekimizi kestik sunum yapacağımız tabağa aldık biraz sutle ıslatıyorum daha yumuşak olması icin kremamı surdukten sonra doğradığım cileklerimi yerleştirdim
*Uzerine az kremadan ayırın cileklerin uzerine surun
*Kekimizin yapışması icin krem şantiden de kullana bilirsiniz
*Ust kat kekimizi de yerleştirdikten sonra iyice krem şanti ile kaplıyoruz ben kestiğim kekten kalan parcaları robottan cektim ve yanlarını kapattım
*Krema sıkacağı ile susledikten sonra tamamen hayal gucunuze kalmış gerisi
Bu pastam 2 sene oncesine ait 22 mayısta 5 evlilik yıl donumumuz icin yapacağım pastamı da sizlerle paylaşacağım profesyonel değilim evimde yapıyorum yorumlarınız bunları dikkate alarak yaparsanız sevinirim herkese hayırlı ramazanlar