Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilik için hangi dua okunur ?

Evlilik için hangi dua okunur ?
0
317

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
'Allah, duamıza cevap vermeyecek, kabul etmeyecek olsaydı, 'Dua edin' demezdi Oysa Kur'ân'da yüzün üzerinde dua ayetleri vardır' diyen Mehmet Paksu yazdı

Mehmet Paksu'nun yazısı

Evlilik için hangi dua okunur?

Bende bazen ümitsizlik oluyor, dua edesim gelmiyor Nasıl olsa değişen bir şey olmayacak, duam kabul edilmeyecekgibi geliyor Şu yaşıma kadar evlenemedim, bundan sonra mı evleneceğim, boşa dua etmeyeyimgibi hissediyorum Sanırım Rabbim vermek istemiyordiyorum Günaha mı giriyorum? 35 yaşına geldim Artık mutlu bir yuva kursam, Rabbimin rızası için hizmet etmek istiyorum ama olmuyor Çok çaresizim
Ayrıca bir yazınızda Salatı Tefriciye'yi önermiştiniz fakat bazı kimseler bu duanın Peygamberimizden sonra icat edildiği, sayının saçma olduğunu, Allah ile pazarlık edilemeyeceğini söylüyor Kafam karıştı Ben bu duayı okumayı istiyorum, ne yapayım? (Rumuz: Üzgün)
Sâdî'nin, Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdişeklinde güzel bir sözü var Yani Allah vermek istemeseydi, İstemearzusunu vermezdi
Daha açıkçası, duamıza cevap vermeyecek, kabul etmeyecek olsaydı, Dua edindemezdi Oysa Kur'ân'da yüzün üzerinde dua ayetleri vardır
Yüce Allah, kendisini bize Duaları işiten, duaları en güzel şekilde kabul edenolarak tanıtıyor, nasıl dua edeceğimizi öğreterek dilekçe örneğiveriyor
Mesela bu duada Allah'tan nasıl bir eş isteneceği öğretiliyor:
Onlar 'Rabbimiz, bize göz aydınlığı olacak eşler ve nesiller bağışla; bizi takva sahiplerine öncü yap' derler(Furkan, 25:74)

Hz Musa'nın evlilik duası

Musa Aleyhisselâm, Mısır'ı terk etmek zorunda kalır Yollara düşer, bir kuyu başına gelir, orada Hz Şuayb'in iki kızını görür Çobanlar onları kuyunun başına yanaştırmazlar Hz Musa onlara yardım eder, hayvanlarına suvarır, sonra bir gölgeliye çekilir, oturur, şu duayı okur:
Yâ Rabbi, Senin indireceğin her hayra muhtacım(Kasas, 28:24)
O sırada kızlardan büyüğü, Bizim yaşlı bir babamız var, hayvanlarımızı sulamanın ücretini sana vermek ister der ve babasıyla tanışmasını isterler
Hz Şuayb belli bir ücret karşılığında Hz Musa'yı yanına alır ve sekiz on sene çalışmasından sonra kızlarından birisini kendisiyle nikâhlayacağını söyler
Duasının karşılığını gören Hz Musa, hem bir peygamberin yanında eğitim görür, hem de daha sonra ona damat olur
Peygamberler bize her konuda örnek insanlardır Onlar her vakit, her şeyi Allah'tan istemişler ve bütün isteklerine ulaşmışlar
Allah her duaya cevap verir Bazen istediğimizin aynısını verir, bazen daha iyisini verir, bazen de bizim hayrımıza olmadığını bilir, hiç vermez
Bunun için kul olarak biz duamızı nasıl kabul edeceğini Allah'a bırakırız, rahat ederiz

Duada sayı önemli mi?

Allâhümme sallibâriksalâvatlarından başka diğer bütün salavatlar âlimler, veliler tarafından yazılmıştır Bu salâvatların sayısı binleri bulur En bilinenlerinden birisi de Salatı Terficiye'dir
Bu salavatı birçok veliler, alimler kendi hayatlarında tecrübe etmişler, Peygamberimizi vesile ederek Allah'a dua etmişler Karşılığını ve faydasını görmüşler
Mesela bu salâvat için 4444 defa okunması tavsiye edilmiş Bu salâvatı okumak ne farzdır, ne sünnettir; isteyen okur, istemeyen okumaz Okuyan faydasını göreceği gibi, okumayan bir zarar etmez Fakat karşı çıkmanın bir anlamı da yoktur
Tesbihlerin ve bazı duaların belli sayıda okunmasını Peygamberimiz tavsiye ediyor
Mesela namazda 33'er defa sübhanallah, elhamdülillah, Allahü ekbertesbihlerinin okunmasını Peygamberimizden öğreniyoruz
Peygamberimiz her gün 70100 kere istiğfar okuduğunu belirtiyor Bazı hadislerde İhlâs Suresi'nin 1000 defa okunacağı yer alıyor
Başta Sahabiler olmak üzere diğer ulema ve Allah dostları bu sünnet geleneğini izlemişlerdir
Böyle yapmak Allah ile pazarlıkolarak anlaşılmamalı Hem pazarlıkolsa ne sakıncası vardır ki
Buna Allah teşvik ediyor Mesela, iman edip iyi işler yapanlara cenneti söz veriyor Biz de kul olarak Allah'ın bu emrini yerine getiriyor, mutluluk duyuyoruz

BUGÜN