Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilikte para sorununu cözmenin yollari

Evlilikte para sorununu cözmenin yollari
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Evlilikte para sorununu cözmenin yollari para biriktirmenin yolları para biriktirmenin püf noktaları biriktirme yolları biriktirme yöntemleri evlilikte sorunu Evlilikte finansal sorunlar farklı şekillerde ve tiplerde karşımıza çıkar “Kocam benim ve kendisinin aldığı her şeyin bir listesini yapıyor Ay sonunda bunarın bir dökümünü çıkarıyor “İkimiz de kendi hesabımızı kendimiz tutuyoruz ve ben bunun böyle devam etmesini istiyorum gibi… Ne herif sorunlar doğabilir? Her alıcı! Kim ne satın alıyor? Paralarını ayıran çiftler aldıkları mallar mikroskopik seviyede olunca dağıtılmış sorunlar yaşayabilirler Birleştirmeli mi, birleştirmemeli mi? Albümlerinizi, kasetlerinizi, disklerinizi birleştirdiniz, lakin para oldukça öbür bir konu Çiftlerden birinin diğerine göre daha artı para biriktirmesi ya da daha artı harcaması türünden bir dengesizlik olduğuna karar verildiğinde sorun yaşanabilir Faturaları kim ödeyecek? Maddi sorumlulukları nasıl paylaşacaksınız? ya da paylaşacak mısınız? Paylaşılmaları gerekiyor mu? Harcamalara birlikte mi katkıda bulunmalısınız? Kim neye sahip? “Bir malın parasını ödeyen ben kendimsem, bu mal kimin olacak? Parasal konular Çiftlerden biri diğerinden habersiz para biriktiriyorsa? “Para biriktiriyor ve bana hiç bilgi vermiyor Çiftlerden biri fütursuzca masraf yapıyorsa? “Parayı kazanan benim O ise oyuncaklar, kasetler filan alarak anlamsızca para harcıyor Teftiş kimin elinde? “İki yakamızı biraraya getirmeyi ben karşılamak zorundayım Paranın nereye gittiğini denetlemek benim işimSorunu tanımladıktan daha sonra aşağıdaki stratejileri kullanarak çözebilirsiniz Takım ruhunu benimseyin: Çift olarak paranızı ne yapıyorsanız yapın, bir takım olarak hareket etmelisiniz Bu, her konuda benzer fikirde olmanız gerektiği anlamına mı gelmektedir? Bu iki ayrı sandalyede oturabileceğiniz, fakat etrafa benzer yönden bakmanız gerektiği anlamına gelmektedir Her şeyi tartışın: Bedensel kaygılarınızı, hedeflerinizi ve korkularınızı eşinizle konuşun Her seferinde tek bir sorunla uğraşın: Sorunların hepsini aynı anda çözemeyeceğinizi kabul edin En basit ve basit olanıyla başlayın Kalanları derleyin ve çözdüğünüz sorunun tadını çıkarın Aranızdaki farklılıkları kabul edin: Birinizin diğerinden daha pozitif kazanacağını kabul edin, ama bunun sizi duygusal olarak etkileyip etkilemeyeceğini tartışın Paralarınızı birleştirip bileştirmeyeceğinize karar verin: Paralarınız ayrılmalı mı, ayrılmamalı mı konusunu bir karara bağlayın Bir Takım çiftler paralarını birleştirirlerken, bazıları ayırmayı tercih ederler Bu hassas bir konu olduğundan sorunlara yol açabilir Paranızı birleştirip bileştirmeyeceğiniz sizin tercihinize kalmış Birlikte nasıl çalıştığınız da varacağınız çözümün kabul edilebilirliğini ortaya çıkaracaktır Bir Takım çiftler ise bazen paralarını ayırırken, ara sıra birleştirirler Bazıları masrafları yakından takip ederler ve gelirlerine alt olarak para harcarlar Paranızı ayrı da tutsanız, eksik miktarda da olsa müşterek paranızın olması iyi olacaktır şu anda ne yapmaya karar vermiş olursanız olun, yaşlandıkça kimin ne kadar para harcadığının önemini yitireceğini unutmayın, ilişkiye fiziksel değil de manevi açıdan yapacağınız katkı maddesi daha pozitif tartma kazanmaya başlayacaktır Esas harcamalara birlikte karar verin: Bu bilhassa alınan malın parasının bir başkasından alınması durumunda geçerlilik kazanmaktadır Karınıza veya kocanıza fena bir sürpriz yapmayın Eşiniz bu cins bir haberi kazara duyarsa çok fena duygular içine girecektir Kişisel becerilerinizi kullanın: Kimin ne yapması gerektiğine karar verirken (manavdan alışveriş, faturaların ödenmesi ve diğerleri) her işe kimin en uygun olduğunu belirlemeye çalışın Bazıları hesap tutmakta çok kötü olmasına karşın bu işi gerçekleştirmek zorunda kalabilirler Bazılarıysa hesap makinesi ellerinde kuruşuna dek para hesaplarlar Bazıları fatura yatırmaktan haz alırken, bazıları araba yıkamayı veya manavdan alışveriş yapmayı seçim edebilirler Uzlaşın: Zorlu bir konuya teşebbüs gösterirken ortak bir zemin oluşturmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın Danışın: Deneyimli olan birinin görüşlerini dikkate alın Sizden daha uzun zamandır evli olan ve mali sorunlarını çözmüş arkadaşlarınızdan veya akrabalarınızdan akıl alın Sorunlarınız çok karışık görünüyorsa, bir finans uzmanından randevu alın Aylık toplantı yapın: Yalnızca somut sorunları, faturaları, büyük masrafları ve tasarruf konularını yine görüşürüz her ay uyumlu olarak bir defa toplantı yapın Bu içinizden birinin para konusuna düşkün olmaması durumunda fazla önemlidir Çiftlerden biri finansal konuları düşünmekten dehşet etse bile bu konuyla ilgilenmeli ve farkındalık kazanmalıdır Mali sorunları eşinizle birlikte çözmeye çalışmanızın eğlenceli olacağını da unutmamalısınız alinti