Evyapımı Çikolatalı Glaze Soslu Yaşgünü Pastası Tanımı İçin Gereçler
Pandispanyası için;
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 subardağı un
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı kakao
- Ortasına;
- 6-7 adet kakaolu pötibör bisküvi
- Yarım portakalım kabuğunun rendesi
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- 1paket sade kremşanti,
- 150 gram tereyağı
- 80 grlık 1 paket sütlü çikolata
- 80grlık 1 paket bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı kahvaltılık krem çikolata
- Fındıklı draje
- Portakallı draje
- Hindistancevizi
Evyapımı Çikolatalı Glaze Soslu Yaşgünü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte 10 dk çırpalım. Sonra yağı ekleyip, karıştıralım sonra bir su bardağı unu eleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.
- Başka bardak una vanilya kabartma tozunu katalım eleyerek katalım tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım sonra üzerine karbonat limon suyu döküp, karıştıralım.
- Kelepçe kalıba yağlı kağıt koyalım hamuru dökelim evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim fırının içine bir kaseye su koyalım pişerken pastanın ortasını şişmemesi için bu pişen pandispanyayı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Bir gün soğuk bir yerde bekletelim, sonraki gün muhallebi gereçleri mikser kabında yeterlice çırpalım, süzerek tencereye koyalım, koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. En son vanilyayı katıp karıştıralım.
- Muhallebiyi ikiye bölelim birine portakal rendesi katalım birine kakao katalım karıştıralım pastayı ikiye keselim bir tarafını servis tabağına alalım sade muhallebiyi döküp düzeltelim bisküvileri dizelim sonra kakaolu muhallebiyi döküp düzeltelim.
- Başka tarafını üzerine kapatalım mikser kabında süt ile kremşantiyi çırpalım soğuması için dolaba koyalım.
- Glaze sos için tencereye koyalım kısık ateşte tereyağı eritelim ocağı kapatalım parçaladığımı çikolatalArı içine koyalım eriyince kadar karıştıralım. Krem çikolatayı katıp, karıştıralım.
- Fırın tepsisinin üzerine fırın telini koyalım üzerine pastayı koyalım üzerine glaze sos dökelim 10 dk donduktan sonra pasta pompasına kremşantiyi ile üzerine süs yapalım kenarlarına kremşanti sürelim.
- Elimizle hindistan cevizi yapıştıralım drajelerle süsleyelim kremşanti ile yazımızı yazalım bir gece buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun glaze sosa parlak sos ta diyorlar ben sosu mesken imali olarak yaptım.