Ezber Bozan Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk baget
- 4 adet patates
- 1 kase kaşar peynir rendesi
- 1 buçuk bardak galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 bardak un
- Toz kırmızı biber
- Kekik
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Ezber Bozan Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk bagetlerin derilerini temizleyelim.
- Az sıvı yağ toz kırmızı biber ve kekikle birlikte hafif kızartalım.
- 1 bardak su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Diğer tarafta patateslerimizi haşlayalım.
- Güzelce ezip püre haline getirelim.
- Maydonoz tuz ve karabiber ilave edelim.
- Pişen tavuklarınmızı didikleyelim.
- Kemikleri ayrı bir yere ayıralım.
- Didiklenmiş tavuk eti ve patates püresini karıştıralım.
- Yuvarlak bir top yapalım kemiği de ortaya yerleştirelim.
- Kaşar peynir rendesinide ortaya koyalım.
- Elimizle düzeltip baget şekli verelim.
- Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayalım.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Ketçap mayonez veya sevdiğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.