Ezilmiş Patates Smashed Potatoes Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram patates
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağı
- 1,5 yemek kavrulmuş kaşığı susam
- 1 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşık kırmızı tozbiber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 200g schmand/ yoksa yoğurt kullanın
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Biraz maydanoz
- Biraz frenksoğan
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak
- Çok az su
Ezilmiş Patates Smashed Potatoes Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri yıkıyalım ve suda soymadan haşlayalım.
- Patateslerin sosu içi tüm malzemeleri karıştıralım ve patatesler pişene kadar kenara alalım.
- Bir fırıntepsiye yağlı kağıt serelim.
- Yapdığımız sosu üzerine sürelim ve haşladığmız patatesleri üzerine koyup bir bardakla üstüne basarak ezelim.
- Ezilmiş patateslerin üstüne geri kalan sosu sürelim.
- Fırını önceden 200 derece alt üst ayarda işittim ve patatesleri 40 dakik pişirdim.
- Sour cream sosu için schmand veya yoğurt, mayonez ve sirkeyi bir kabın içinde karıştıralım.
- Tuz, karabiber ve sarımsak ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Maydanoz ve frenksoğan ince keselim ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını biraz açmak için dilerseniz çok az su ilave edebilirsiniz.
- Patatesleri fırından çıkınca servis tabağa alalım ve her patatesin üstüne birer tatlı kaşık sour cream sosu sürelim biraz maydanoz ve frenk soğanla süsleyelim. Yapıp ve deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.