iltasyazilim
FD Üye
Ezme Haşhaşlı Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*3 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket instant maya
*Aldığı kadar su
İçi için;
*1 kase ezme haşhaş
*1 çay bardağı süt
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*Ceviz içi
*1 yemek kaşığı zeytin yağ (haşhaş yağsız ise)
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı sulu yoğurt
Ezme Haşhaşlı Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı Hamur için un, tuz, maya bir kap içinde karıştırılır, yavaş yavaş su eklenerek yoğurulur (Hamur ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzel oluyor) Hamurumuz mayalanması için üzeri kapatılıp ılık ortama konur İki katı olan hamurumuz mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır Ekmeğimizin içini hazırlayalım şeker sütün içinde eritilip haşhaşla karıştırılır, biraz akışkan kıvamlı olacak Bezelere ayırdığımız hamurumuz unlanmış tezgahta açılır, üzerine iç harcımız sürülür göz kararı ceviz içi serpiştirilip rulo şeklinde sarılır Yağlı kağıt serdiğimiz küçük borcama istediğimiz şekilde sarılır (ben kol böreği gibi sardım) Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır Biten hamurumuzun üzerine sulu yoğurdumuz yumurta fırçasıyla sürülür Üzeri bezle kapatılıp tekrar mayalanması için ılık ortama bırakılır İki katı olan hamurumuz 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ya da 35 dakika pişirilir Pişen ekmeğimizin üzeri bezle kapatılıp yumuşaması beklenir, servis edilir
*3 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket instant maya
*Aldığı kadar su
İçi için;
*1 kase ezme haşhaş
*1 çay bardağı süt
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*Ceviz içi
*1 yemek kaşığı zeytin yağ (haşhaş yağsız ise)
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı sulu yoğurt
Ezme Haşhaşlı Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı Hamur için un, tuz, maya bir kap içinde karıştırılır, yavaş yavaş su eklenerek yoğurulur (Hamur ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzel oluyor) Hamurumuz mayalanması için üzeri kapatılıp ılık ortama konur İki katı olan hamurumuz mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır Ekmeğimizin içini hazırlayalım şeker sütün içinde eritilip haşhaşla karıştırılır, biraz akışkan kıvamlı olacak Bezelere ayırdığımız hamurumuz unlanmış tezgahta açılır, üzerine iç harcımız sürülür göz kararı ceviz içi serpiştirilip rulo şeklinde sarılır Yağlı kağıt serdiğimiz küçük borcama istediğimiz şekilde sarılır (ben kol böreği gibi sardım) Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır Biten hamurumuzun üzerine sulu yoğurdumuz yumurta fırçasıyla sürülür Üzeri bezle kapatılıp tekrar mayalanması için ılık ortama bırakılır İki katı olan hamurumuz 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ya da 35 dakika pişirilir Pişen ekmeğimizin üzeri bezle kapatılıp yumuşaması beklenir, servis edilir