Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 diş sarımsak (Küçük doğranmış)
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 9 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çimdik kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tereyağ ve zeytinyağı eritilir. Soğan ek edilir.
- Soğan biraz kavrulduktan sonra, sarımsak eklenir.
- Salçalar konur ve düzgünce karıştırılır.
- Yıkanmış bulgur, pirinç ve mercimek konulur. Bir kaç defa karıştırılır.
- Sıcak su ek edilerek, içindekiler yumuşayıncaya kadar orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Tüm baharatlar eklenir.
- Rondodan geçirilir. İsterseniz, rondodan geçirmeden de, tüketebilirsiniz.