
Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı etsuyu veya tavuk suyu
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İstenirse pul biber
- 1 fincan kadar zeytinyağı (İstenirse + 1 kaşık tereyağı)
Ezo Gelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
- Un ilave ederek hafif kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinçleri ilave ediyoruz.
- İki- üç dakika çevirip salçaları ilave ediyoruz.
- Biraz karıştırıp soğuk et suyunu ilave ederek karıştırıyoruz.
- Kıvamını ayarlayarak su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Malzemeler pişince gerekirse kıvamı için sıcak su ilave ediyoruz.
- Tavada kırmızı biberli, naneli yağ hazırlayarak tenceremize ( isteyen kaselere) koyup karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. ( ben önceden dondurucuda hazırladığım kemikli et suyunu kullandım. Çorbanın içinde eridi) Nefis sağlıklı çorbamız hazır. Afiyet olsun ????.