
Ezogelin Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Su
- Tuz ,karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Karabiber-nane-pul biber-kimyon-kekik-tuz
Ezogelin Çorba Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Tereyağını eritip soğanı ve sarımsağı kavurun.
- İçine pirinçi, bulguru ve mercimeği ekleyip bir müddet kavurun.
- Tuz karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
- Büyük bir tencereye sıvı yağ koyup unu ekleyip kavurun.
- Akabinde salçayı da kavurun.
- Baharatları ve sıcak suyu ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
- Başka tencerede ki bakliyatlar pişince bu tencereye ekleyip karıştırın.
- 10 dk kısık ateşte kaynatın ve servise hazır afiyet olsun.