
Ezogelin Çorbası (Bu Çorbayı Deneyenler Bir Daha Asla Vazgeçemeyecek) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 litreye yakın sıcak su
- Tuz
Ezogelin Çorbası (Bu Çorbayı Deneyenler Bir Daha Asla Vazgeçemeyecek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar öncelikle tenceremizde rendelemiş olduğumuz soğan ve sarımsağı tereyağında orta ateşte,soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
- Ardından naneyi, kırmızı biberi ve salçasını ek edip,kavurmaya devam edelim.
- Aynı süzgeçte, yıkamış olduğumuz ve sürdürdüğümüz mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu ekleyip son tekrar karıştırıp,2 litreye yakın suyumuzu ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızı isteğe bağlı bu halde de tüketebilirsiniz. Ben çorbayı pürüzsüz olarak sevdiğim için piştikten sonra 1 dakika kadar,blender’ın yüksek ayarından geçirip 1-2 dakika kaynatıp o biçimde tüketiyoruz. (ezogelin çorbasını tıpkı süreci yapıp düdüklü tencerede 10 dakikada pişirebilirsiniz).