![ezogelin-corbasi-lokanta-usulu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/06/ezogelin-corbasi-lokanta-usulu.jpg)
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 8 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuksuyu (yoksa 1 tablet tavuksuyu)
- Karabiber, pulbiber, kimyon, kuru nane
- Tuz
- Yarım limonsuyu
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz.
- Üzerine minik minik doğranmış soğanı ekleyip soteliyoruz .
- Üzerine rendelenmiş sarımsakları da ekleyip biraz daha soteliyoruz.
- Salçalarıda ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru, sıcak suyu ve tavuk suyunu ekliyoruz (elinizde tavuksuyu yoksa 1 tablet tavuksuyu ve 10 su bardağı sıcak suyu kullanabilirsiniz ).
- Kısık ateşte pirinç ve bulgur pişene kadar kaynatıyoruz.
- Yıkanmış mercimeği, tuzunu ve baharatlarını ekleyip özleşene kadar pişiriyoruz.
- Suyu az gelirse su ilave edip limon suyunuda ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Çorbayı kaselere doldurup üzerine kuru nane serpiştirip servis ediyoruz.
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı