elektronikci
FD Üye
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Biber-domates karışık)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 lt su (varsa birazını et suyu kullanın)
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı küp formunda doğrayalım tencereye zeytinyağ ve soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyelim ve kavuralım.
- Doğranmış sarımsağı ve mercimeği de ekleyip 2-3 dk kavuralım.
- Suyunu ekleyip mercimekler patlayana kadar kaynatalım.
- Pirinç ve bulguru ekleyelim.
- Pirinçler ve bulgurlar pişince baharatlarını ekleyip ocağı kapatalım.
- Çok kısa blenderdan geçirelim. Hafif pütürlü kalmalı.
- Kaselere servis edip limon sıkarak tüketelim. Afiyet şifa olsun.