Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek (100ml)
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
- 6 su bardağı kaynar su(200ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaynar su(200ml)
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek pirinç ve bulguru yıkayın süzün.
- Tencereye tereyağını alın eritin, içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin kavurun.
- Yıkanmış mercimek, pirinç, bulguru ekleyin.
- Bir iki döndürün, tuzunu atın.
- Ardından 6 bardak suyu ekleyin, kısık ateşte kaynatın pişene kadar olağan tencerede 20 – 25 dk pişti.
- Daha sonra sıvı yağı tavaya alın kızdırın ,unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçayı ekleyin, kavurun.
- Baharatlarını ekleyin suyunu ekleyin.
- Kaynayan çorbanın içine dökün karıştırın.
- 5 dakika daha kaynatın, kıvamını suyla istediğiniz üzere ayarlayın.
- Daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun .