Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağından biraz az bulgur
- 1 tane büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği yıkayıp, yağsız tencereye alın gaz yapmaması için önden orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinç, bulgur ve et suyu ekledikten sonra kaynar su döküp, suyunu ayarlayın.
- Diğer taraftan yağı tavaya alıp, soğanı ince ince doğranmış soğanı yağa eleyip pembeleşinceye kadar kavurun salçaları ve baharatları ekleyin.
- Çorbadan bir kepçe alıp, salçalı soğana ekleyip karıştırın ve bu karışımı çorbaya ek edin. Bir iki taşım kaynatıp, istediğiniz kıvama gelince altını kapatıp, limon ile sıcak servis yapın afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı