bilgisayarci
FD Üye

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
- 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet orta boy domates
- 2,5 veya 3 su bardağı sıcak su
- Tuz, pul biber
Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yıkamış olduğumuz domates ve biberleri doğrayıp bir kenara alalım.
- Bir tavaya zeytinyağını ve tereyağını alalım ve eritelim.
- Üzerine şehriyeleri ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım.
- Üzerine yıkamış olduğumuz pirinç ve bulguru ekleyip 2,3 dakika kavuralım.
- Daha sonra doğramış olduğumuz domates ve biberleri ekleyip 5-6 dakika kavuralım tuzunu ve pul biberi ekleyip üzerine yaklaşık 3 su bardağına yakın kontrolü olarak kaynamış suyu ilave edelim.
- Altını kısıp pişmeye bırakalım gerekirse tekrar su ilave edebilirsiniz.
- Piştikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım ve servis edelim.