teknolojiuzmani
FD Üye
Falafel (Nohut Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (ölçüm 300 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş küçük sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı galeta unu (ölçüm 100 ml)
- 1 avuç dolusu maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1-2 damla limon suyu
Falafel (Nohut Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sağlıklı, lezzetli, doyurucu, pratik, vejetaryen! ee daha ne olsun, buyurun tarife ????.
- Soğan, sarımsak ve maydanozu iri bir biçimde doğrayın.
- Ardından doğrayıcınıza haşlanmış nohut, soğan, sarımsak, maydanoz, galeta unu, yumurta, zeytinyağ, kimyon, karabiber ve tuzu alarak güzelce çekin.
- Harçtan kesimler kopartarak yuvarlayıp, elinizle yavaşça üzerlerine bastırın. Falafelleri fırın tepsisine dizin. Ben toplam 13 adet elde ettim.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirin. Her fırının pişirme müddeti farklılık gösterebilir.
- Sosu büsbütün tercihe bağlı lakin ben çok yakıştırıyorum.
- Yoğurt, tahin ve limon suyunu düzgünce karıştırıp yanında servis edebilirsiniz. Tanımı benim üzere fırında yapabileceğiniz üzere kızartarak da uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun.