Falafel Tanımı İçin Materyaller
- 1 subardağı nohut
- 1 demet maydanoz
- 4-5 kısım taze kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- Un
Falafel Tanımı Yapılışı
- Nohutu bir gece evvelden ıslatıyoruz.
- Sonraki gün un hariç tüm gereçleri rondonun içine atıp çok un kıvamına getirmeden hafif pütürlü olacak halde çekiyoruz.
- Bir kabın içine aldığımız nohutlu karışımın üzerine azar azar un ekleyip toparlanmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 5 yemek kaşığı kullandım.
- Toparlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp derin yağda kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.