Falafel Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 4.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığının ucunda karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz
- Çiğ köfte lavaşı
- Kızartmak için ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
Falafel Tanımı Yapılışı
- Nohut, sarımsak, kuru soğan, tuz, karbonat, karabiber, kırmızı biber, maydanozu mutfak robotunsan un haline gelinceye kadar çekiyoruz.
- Apart yardımıyla hal veriyoruz.
- Kızgın yağın içerisinde kızartıyoruz.
- Tahin ve yoğurdumuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
- Dürümümüz, ekmeğin en altına sosu sürüyoruz, üzerine falafelden parçalıyoruz.
- Süs biber ve kornişon turşu ekliyoruz.
- Ekşi ot (ekşi kulak) ve yeşil soğan ekleyip, dürümümüzü dürüyoruz.
- Yaz aylarında domates ve salatalıkta ekleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.