Falafel Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 demet ayıklanmış maydanoz
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı pul biber
- 1 silme çorba kaşığı kimyon
- 1 silme yemek kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe bağlı kişniş
Falafel Tanımı Yapılışı
- Rondoya nohutu ve yemeklik doğranmış soğanı koyup bir çevirin.
- Üzerine sapları ayrılmış maydanozu da kabaca doğrayıp atın baharatları yağı sarımsağı salçayı atıp bilendir ile inceltin ortada açıp denetim edin ne çok un üzere olacak ne de iri kalacak.
- Bir kaba karışımı dökün üzerine 3 tepeleme yemek kaşığı un ve kabartma tozunu atın yoğurup dolaba bırakın biraz dinlensin.
- Dinlenince top top yuvarlayıp kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.
Püf nokta; nohut başlarken ıslatmadan bir yirmi dakika düdüklüde haşlayın suyunu döküp yıkayın suyu gitsin üzerine sunkoyup bir on dakika daha haşlayın hoş oluyor ve de gaz yapmıyor.
Püf nokta; rondo ile çok hamur olmasın karışım birde unu ekleyince çok yoğurmayin suyunu salmasin.