elektronikci
FD Üye
Falafel Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram nohut (Haşlanmamış)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohudu akşamdan ıslatın. Bir gece evvelden ıslatılan nohutların suyunu süzün ve rondoya alın.
- Soğanı, sarımsakları ve maydanozu ekleyin rondodan hafif çekin.
- Unu, baharatları, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin tekrar rondodan düzgünce çekin. Harcı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen harçtan elinizi hafif zeytinyağına batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Uygun bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Köfteleri kızgın yağda kızartın.