teknolojiuzmani
FD Üye
Fanta Mandalinalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek Hamuru İçin;
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı fanta içeceği
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya şekeri
- 400 gr ekşi krema yahut labne peyniri(schmand)
- 400 ml sıvı krema (schlagsahne)
- 250 gr süzme peynir yoksa labne peyniri (quark)
- 5 adet krema sertleştirici (sahnesteif)
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya şekeri
- 1 kase dolusu mandalina soyulmuş
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Fanta Mandalinalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kek hamurunu hazırlayın. Başta yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar yaklaşık 5-8 dk güzelce çırpın.
- Akabinde unu ve kabartma tozunu süzgeçten geçirerek ilave edin ve yavaş yavaş karıştırın son olarak fanta içeceğini ve sıvı yağını ek edin karıştırın.
- İster fırın tepsisinde ister daha küçük bir pasta kalıbında evvelce ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika kekinizi pişirin, kürdan denetimi yapmayı unutmayın.
- Kreması için mandalina hariç tüm materyalleri çırpın.
- Koyu bir kıvam aldıktan sonra mandalinaların suyunu güzelce süzdürüp kremaya ek edin ,yavaş yavaş karıştırın.
- Kekiniz büsbütün soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine sürün .
- Son olarak üzerine şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.
- 2-3 saat yahut 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır afiyet olsun.
Fanta Mandalinalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı