Fantalı Kek (Almanların Meşhur Keki) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı fanta
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1kutu konserve şeftali
Fantalı Kek (Almanların Meşhur Keki) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Fanta ve unuda ekleyip birbirine karışana kadar çırpalım biraz sulu bir hamur olacaktır panik yapmayın bu durum yumuşacık bir kek olmasını sağlıyor.
- Dikdörtgen borcamı tereyağla yağlayıp karışımı dökelim. İsterseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Bu ortada üstü için kremşanti ve sütü mikserle çırpıp koyulaştıralım. İçerisine krem peyniri ve vanilyayıda karıştırıp çırpalım. İçerisine konserve şeftalileri küp küp doğrayıp kaşıkla karıştıralım. İsteyen şeftali yerine mandalina koyabilir.
- Soğuyan kekimizin üzerine karışımı güzelce yayıp dolapta birkaç saat dinlendirelim. Kekimiz servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun dileklerimle.
- Üst gerecini istemezseniz kek soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirip sade olarak da mükemmel bir kek elde edilmiş oluyor. Denemek isteyenlere afiyet olsun dileklerimle ????????.