Fantalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 100 gr şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 80 ml sıvı yağı
- 100 ml fanta
- 100 gr un
- 100 gr nişasta
- 1/2 (yarım) paket kabartmatozu
- 400 ml krema
- 3 vanilya şekeri
- 400gr ekşi krema
- 4 tane krema sertleştirici
- 2 tane mandalin konservesi
- Tarçın
Fantalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şekeri ve vanilyayı 5dk kadar çırpın.
- Yağı ve fantayı ekleyip az daha çırptıktan sonra un,nişasta ve kabartmatozunu içine eleyin, çok kısa mikserleyip karışımı 24cmlik pişirme kağıdı serdiğimiz kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30dk pişirin(kürdan testi yapın)
- Krema için tüm malzemeleri bir kapta katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın.
- Soğuyan kekimizi bir çembere geçirin.
- 1/4 kremadan kekin üzerine sürüp mandalina parçaları serpin, kalan kremayı da üzerine sürün. 3 saat dolapta bekletin.
- Üzerine bolca tarçın serpip istediğiniz gibi süsleyin. Ben 3 yemek kaşığı kremadan ayırıp üzerini süsledim.Afiyet olsun.