Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Farabinin Eğitim Anlayışı

Farabinin Eğitim Anlayışı
0
162

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Farabinin Eğitim Anlayışı Nedir

Farabinin Eğitim Anlayışı Hakkında Veri

Farabi bilimsel araştırma yönteminde de fazla önemli bir manzara ortaya koymuştur Ona göre, Meçhul konular merak duyularak açıklığa kavuşturulmak istenince mesele(Problem) haline gelir Araştırmayla bu mesele çözülünce de bilgiye dönüşür Araştırma da tek usul bizi bambaşka görüşlere götürmez

Felsefe ve çeşitli bilimlerdeki derinliğinden nedeniyle, Farabi ye Aristo dan sonra ikinci hoca denmiştir

Türk eğitim tarihinde başta aracısız eğitim bilimi ne ilişkin düşünceler ileri süren bilgin Farabi dir

Farabi ye kadar eğitimin amacı Mutluluğu bulmak ve bireyi topluma faydalı ışık halkası getirmektir

Üç tür eğitimci vardır Aile reisi, aile fertlerinin öğretmen, çocuk ve gençlerin Devlet başkanı, milletinin eğitimcisidir

Felsefe ve diğer bilimlerde gösterdiği galibiyet ve görüşlerinin derinliği sebebiyle Aristodan sonra kendisine Muallimi Sani denilen meşhur bilgin Farabinin Türk Eğitim Tarihi açısından da öbür bir önemi vardır

Farabi eğitimde kolaydan zora gidilmesi gerektiğini savunmuştur Böylece çok değerli bir öğretim yöntemi ortaya koymuştur

Ona tarafından bir şey öğrenilmeden ötekine geçilmemeli, öğretmen öğrencinin öğrenme isteğini sürdürmeye çalışmalıdır
Hoca ne sert ne yumuşak olmalıdır Ilımlı bir yol izlemelidir *

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt