elektronikci
FD Üye
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı İçin Gereçler
Mercimek çorbası için gereçler;
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Tuz (kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 çorba kaşığı sade yağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 1 tane tavuk göğsü kemikli haliyle
- 6 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı tahin
- 1 tane limon
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 diş dövülmüş sarımsak
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
- Sumak
- Kimyon
- Yarım çay bardağı kızgın sıvı yağ
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle genişçe bir tencerenin içine 6 su bardağı suyumuzu bırakıp ateşe alalım.
- Suyumuz kaynayınca yıkamış olduğumuz mercimeğimizi ekleyelim ,orta ateşte pişirmeye bırakalım .
- Orta ara köpüğünü almayı unutmayalım, tuzumuzu ekleyelim.
- Öbür yandan tavuk için suyumuzu ateşe alalım kaynayınca tavuk göğsünü büyük modüller halinde doğrayıp kaynayan suyun içine alalım.
- Tuzumuzu ekleyelim orta ateşe alalım.
- Pişen mercimek çorbamızı çırpıcımızla güzelce çırpalım ve süzgeçten geçirelim.
- Ateşe tenceremizi alıp sade yağımızı ekleyip düzgünce kızınca soğan tozumuzu, yarım çay kaşığı kimyon ekleyip bir kaç dakika kavuralım ve mercimek çorbamızı ekleyelim birkaç kaynar gelince ateşten alalım.
- Pişen tavuğumuzuda süzgeçten geçirelim.
- Ve tavuklarımızı didikleyelim.
- Ateşe sade yağımızı ve sıvı yağımızı alalım kızınca salçamızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Tavuk suyumuzu ekleyelim tencerenin kapağını kapatalım, kaynayınca yıkanmış pirinçimizi ekleyelim orta ateşte pişirelim.
- Öteki yandan sıvı yağımızı sos tavamıza alalım çok kısık ateşe alalım.
- Çorbalarımız hazır olunca kaselerimize.
- Öncelikle tavuk çorbası 2 kepçe, onun üstüne mercimek çorbası tıpkı biçimde eklenir ,onun üstüne 2 kaşık haşlanmış nohut ,didiklemiş olduğumuz tavuğu,nane, maydanozumuzu ekleyelim.
- Daha sonra karabiber, tahin ,yarım limon suyuyla güzelce karıştıralım ve çorbanın üstüne 1er tatlı kaşığı gezdiriyoruz.
- Sumak ve kimyon ekleyelim.
- Kızdırmış olduğumuz sıvı yağın içine ezmiş olduğumuz sarımsağı ekleyip kızgın halde çorbamızın üstüne gezdiriyoruz.
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı